Naast het bieden van een advieslijn is het mogelijk dat ik op regelmatige basis fiscale checks uitvoer. Dat dit zinvol kan zijn, blijkt wel uit mijn eigen ervaringen.
Voorbeeld 1
Er kwam een klant bij mij terecht voor een fiscale check. Op het eerste oog zag het er goed uit. Echter, toen ik er nogmaals naar keek, ontdekte ik iets vreemds met de lijfrente-aftrek. In eerste instantie kan de jaarruimte en de reserveringsruimte worden benut. Mocht deze ruimte niet voldoende zijn, dan kan de fiscale oudedagsreserve aangewend worden voor het restant. Bij mijn klant was de afbouw van de fiscale oudedagsreserve gebaseerd op de jaar- en de reserveringsruimte. Omdat de wens was de lijfrenteruimte optimaal te benutten, heb ik de aangiften herzien in overleg met zijn boekhouder. De boekhouder had niet door dat zijn klant lijfrenteruimte liet liggen. Door dossierreview kunnen dit soort fouten worden voorkomen.

Voorbeeld 2
Een eigenaar van een administratiekantoor kwam bij mij terecht voor een fiscale check. Er was sprake van twee firma’s en er zou een derde komen in nieuwe samenstellingen. De geruisloze doorschuifregeling kan alleen aan bestaande ondernemers en werknemers, die langer dan 36 maanden werkzaam zijn binnen de onderneming, plaatsvinden. We waren op zoek naar een goede oplossing. Na bestudering van de jaarrekeningen en goed door te vragen tijdens het gesprek, zijn we inderdaad tot een goede oplossing gekomen.
Regelmaat loont
Door op regelmatige basis afspraken te maken voor een fiscale check, komt dit ook ten goede aan je eigen klanten. Zij willen immers ontzorgd worden en gaan ervan uit dat de fiscale kennis in huis is. Als ik op deze laagdrempelige manier kennis maak met jouw praktijk, komt dat de advisering vast ten goede!
Heb je belangstelling voor deze vorm van dienstverlening, maak dan een afspraak voor een nadere kennismaking.